ΙΣΠΑΝΙΚΑ: Μία ζωντανή γλώσσα

 

Η Ισπανική είναι μία ρομανική γλώσσα που προέρχεται από τα Λατινικά, όπως και τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά και τα Ρουμανικά.

Τα Ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ισπανίας και 19 χωρών της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον είναι η επίσημη γλώσσα σε πρώην ισπανικές αποικίες της Αφρικής, όπως η Ισημερινή Γουϊνέα, Θέουτα και Μελίγια.

Πάνω από 540 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ισπανικά και είναι η μητρική γλώσσα για περισσότερους από 470 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό την καθιστά 2η ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως μετά τα Κινεζικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Instituto Cervantes (Ινστιτούτο Θερβάντες),  πάνω από 21 εκατομμύρια σπουδαστές  μαθαίνουν την ισπανική γλώσσα και αυτό την καθιστά δεύτερη πιο διαδεδομένη (ως γλώσσα εκμάθησης) μετά την αγγλική, παγκοσμίως.

Στις Η.Π.Α. είναι 2η επίσημη γλώσσα – μετά την Αγγλική – καθώς υπολογίζεται ότι οι ισπανόφωνοι έχουν ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια. Επίσης, στα σχολεία της Β. Αμερικής η Ισπανική γλώσσα είναι πλέον υποχρεωτική ως πρώτη ξένη γλώσσα.

Τα Ισπανικά είναι από τις πιο εμπορικές γλώσσες της ευρωπαϊκής αγοράς και επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ισχυρότατων Παγκόσμιων Οργανισμών, όπως του Ο.Η.Ε. και της UNESCO. Είναι μία από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, στις διεθνείς επιχειρήσεις και πολιτικές συναντήσεις. Κυριαρχεί, μετά τα Αγγλικά, και στη ναυτιλία.

Ωστόσο, δεν αποτελεί μόνο τη δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας αλλά και την 3η που χρησιμοποιείται περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ισπανική γλώσσα είναι συνδεδεμένη με τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και τη γαστρονομία.

Στην  Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο στο εμπόριο όσο και σε πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το γεγονός ότι η ελληνική γλώσσα παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία όσον αφορά στην προφορά και τη σύνταξη με την ισπανική, καθώς επίσης και ο μεγάλος αριθμός ελληνικών λέξεων που υπάρχουν σ’ αυτήν, κάνει την εκμάθησή της (για τους Ελληνες) πιο εύκολη σε σύγκριση με άλλες ξένες γλώσσες.

Επίσης, η Ισπανία είναι η 1η επιλογή των φοιτητών τους προγράμματος ERASMUS.

 

Η εκμάθηση Ισπανικών στο Κέντρο μας σας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να ανακαλύψετε τους διάφορους πολιτισμούς του ισπανόφωνου κόσμου.

 

Τμήματα διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών και τη δυνατότητα παρακολούθησης:

  • Ισπανικά για παιδιά & εφήβους
  • Ισπανικά για ενήλικες
  • Ισπανικά για επιχειρήσεις
  • Προετοιμασία για την απόκτηση όλων των πτυχίων της Ισπανικής γλώσσας.

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

  • Πτυχία DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera – Δίπλωμα Ισπανικής ως Ξένη Γλώσσα).

Διεθνώς αναγνωρισμένοι επίσημοι τίτλοι που εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας ενώ διεξάγονται και χορηγούνται από το Instituto Cervantes.

 

  • Διπλώματα SIELE

Το SIELE είναι Διεθνές Πιστοποιητικό της Ισπανικής γλώσσας που πιστοποιεί το βαθμό επάρκειας, από το επίπεδο Α1 έως C1, σύμφωνα με τα επίπεδα που καθορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Εκδίδεται και διεξάγεται με τη συνεργασία φορέων όπως το Instituto Cervantes, Universidad de Salamanca, Universidad Autónoma de México, Universidad de Buenos Aires και Telefónica Educación Digital.

Η εξέταση γίνεται αποκλειστικά σε υπολογιστή ενώ οι εξεταζόμενοι έχουν επιλογές εξέτασης ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 

  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ)

Είναι ένα θεσμοθετημένο σύστημα εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος του είναι η πιστοποίηση του βαθμού ικανότητας του χρήστη ως προς την κατανόηση και την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου της ξένης γλώσσας.

Τα επίπεδα που πιστοποιούνται είναι:

Α1-Α2: Βασικός χρήστης

Β1-Β2: Ανεξάρτητος χρήστης

Γ1-Γ2: Ικανός χρήστης

 

Τα διπλώματα αντιστοιχούν στα 6 επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ):

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΕΠΑ DELE ΚΠΓ
Στοιχειώδης γνώση (Α1) DELE A1 A1
Βασική γνώση (Α2) DELE A2 A2
Μέτρια γνώση (Β1) DELE B1 B1
Καλή γνώση (Β2) DELE B2 B2
Πολύ καλή γνώση (C1) DELE C1 Γ1
Άριστη γνώση (C2) DELE C2 Γ2